2017 áprilisában mutattuk be a Remake_Bodony c. közösségi filmet. Azóta rendszeresen tartunk beszélgetéssel kísért vetítéseket oktatási intézmények és fesztiválok meghívására.

remake_bodony_poszter_A3

Siklósbodony lakói a fotóhang és a közösségi festés módszerével fél éven át vizsgálták saját kapcsolataikat és a falut mint az életük környezetét. Arra voltak kíváncsiak, hogyan függ össze pusztítás, alkotás, cselekvés és fantázia a helyi intézmények hiányával. Erre a feltáró munkára épült a Stereo AKT és Boross Martin filmkészítő műhelye.

A közösségi filmkészítés résztvevői három történetet vittek vászonra, amelyek egyazon esküvő napján esnek meg: életre kel egy garázs (amelyben minden pillanatban “csillag születik”); azután botrányba fullad egy lakodalmas tánc (de a lakodalom talán még menthető); végül megérkezik a Google Street View autója, ami e nem mindennapi helyzetben dokumentálhatja a falut és lakóit. A filmkészítést megörökítő film megmutatja, hogy miként válnak színésszé, íróvá és rendezővé a fiatalok, miközben a Happy Endet keresik; hogyan küzdenek egymással és a körülményekkel; mérlegelik, hogy feladják, vagy vállalják önmagukat.

Blog